Donacije Narodnog muzeja ustanovama kulture na sjeveru Crne Gore

  • Početna
  • Vijesti
  • Donacije Narodnog muzeja ustanovama kulture na sjeveru Crne Gore
18 okt

Narodni muzej Crne Gore nastavlja akciju doniranja svojih izdanja – monografija, monografskih kataloga, knjiga i publikacija ustanovama kulture u opštinama na sjeveru Crne Gore. Narednih dana biće uručena vrijedna izdanja Polimskom muzeju u Beranama, Muzeju Bijelo Polje, Zavičajnom muzeju Pljevlja, Gradskoj biblioteci i Biblioteci bošnjačkog savjeta u Rožajama, Centru za kulturu Žabljak, Centru za kulturu „Nenad Rakočević“ Mojkovac i Centru za kulturu Kolašin.

Direktorica Narodnog muzeja Crne Gore, dr Anastazija Miranović, istakla je da NM u okviru obavljanja svoje edukativno-kulturološke misije poklanja značajna profilisana izdanja iz crnogorske kulturne baštine i umjetnosti srodnim institucijama kulture i obrazovanja širom Crne Gore, i iskazala zadovoljstvo donacijom više desetina izdanja koja su namijenjena ustanovama na sjeveru Crne Gore.

Tokom ove sedmice, izdanjima Narodnog muzeja biće obogaćen i fond Gradske biblioteke u Kotoru. Narodni muzej je od početka sprovođenja ove aktivnosti donirao svoja izdanja mnogim obrazovnim i ustanovama kulture: Fakultetu likovnih umjetnosti sa Cetinja, Srednjoj likovnoj školi “Petar Lubarda”, Kulturnom centru Bar, osnovnim školama „Jugoslavija“ iz Bara, “Pavle Rovinski” i “Marko Miljanov” iz Podgorice i dr.